Tehéntúró rudak hozzávalók:

500 g tehéntúró

1 pohár liszt

1 tojás

két evőkanál tejföl

ízlés szerint kristálycukor

sütőpor

2 evőkanál porcukor

késhegynyi só

kevés olaj

mélyhűtött gyümölcs

vagy befőtt

Tehéntúró rudak elkészítése:

A túrót ritka szitán átnyomjuk, vagy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a két kanál tejfölt, a kristálycukrot, a sütőport ( vagy fél kiskanál szódabikarbonátot) és a késhegynyi sót.

Jól összekeverjük, amíg sima, homogén állaga lesz. Gyúrjuk hosszú rúddá, majd vágjuk 8-10 cm-es darabokra. Dupla aljú serpenyőben, forró olajban süssük a rudacskákat aranysárgára.

Hagyjuk hűlni őket, majd tegyük tányérra és szórjuk meg porcukorral.

Végül díszítsük gyümölccsel, vagy befőttel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc