Cseh túrós bukta hozzávalók:

Tészta

20 dkg liszt

20 dkg porcukor

20 dkg őrölt dió

1 tojás

1 sütőpor

15 dkg margarin

Töltelék

75 dkg túró

15 dkg margarin

15 dkg cukor

3 evőkanál liszt

5 tojássárgája

1 vaníliás cukor

A tetejére

5 tojásfehérje

20 dkg cukor

Cseh túrós bukta elkészítése:

Keverd jól össze az alap összetevőket a tésztához, nyújtsd ki egy tepsiben és süsd előmelegített sütőben 5-10 percig.

Készítsd el a tölteléket és kend el egyenletesen a tésztán.

Tedd vissza a sütőbe és közben készíts kemény habot az 5 tojásfehérjéből és a 20 dkg cukorból. Kend ezt is a süteményre és tedd vissza, hogy aranybarnára süljön.

Máshogy is össze lehet rakni, főleg ha ünnepi alkalomra készül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc