Cseh túrós bukta hozzávalók:
Tészta
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg őrölt dió
1 tojás
1 sütőpor
15 dkg margarin
Töltelék
75 dkg túró
15 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evőkanál liszt
5 tojássárgája
1 vaníliás cukor
A tetejére
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
Cseh túrós bukta elkészítése:
Keverd jól össze az alap összetevőket a tésztához, nyújtsd ki egy tepsiben és süsd előmelegített sütőben 5-10 percig.
Készítsd el a tölteléket és kend el egyenletesen a tésztán.
Tedd vissza a sütőbe és közben készíts kemény habot az 5 tojásfehérjéből és a 20 dkg cukorból. Kend ezt is a süteményre és tedd vissza, hogy aranybarnára süljön.
Máshogy is össze lehet rakni, főleg ha ünnepi alkalomra készül.
0 hozzászólás