Csokis zsömle hozzávalók:
Tészta
500-550g liszt
45 g kakaó
70 g cukor
1 tojás
1/2 kiskanál só
1 kiskanál fahéj
30 g vaj
300 ml tej
6 g száraz élesztő vagy 20 g friss élesztő
Máz
egy tojásfehérje (vagy 2-3 kanál víz)
60 g porcukor
Csokis zsömle elkészítése:
Tedd fel főni a tejet, olvaszd fel benne a cukrot és a vajat (egy kanál cukrot hagyj meg ha friss élesztőt használsz).
Vedd le a tűzről melegen és öntsd bele a kikevert tojást és az élesztőt.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a sót és a kakaót, öntsd rá a tejet és gyúrd jól össze, amíg a massza nem ragad az ujjadhoz. Terítsd le a tálat és hagyd meleg helyen kelni.
Készíts elő 1-2 tepsit, béleld ki sütőpapírral, majd csöpögtess rá pár csepp olajat.
Amikor a tészta duplájára nőtt, formázz barack nagyságú gombócokat belőle.
Tedd őket a tepsibe, terítsd le és hagyd állni 30 percet, majd süsd őket 180 fokon kb. 20 percig.
Eközben készítsd el a mázat: keverd össze a tojásfehérjét a porcukorral.
Amikor a csokis zsömlék megsültek, forrón kend meg őket a mázzal.
0 hozzászólás