Burgonyás bukta hozzávalók:
200 g héjában főtt burgonya
50 ml tej
30 g friss élesztő
egy kevés cukor
125 g tehéntúró
350 g liszt
2 tojás
só, bors
köménymag
Burgonyás bukta elkészítése:
Főzd meg a burgonyát sós vízben, hámozd meg és törd össze burgonyatörővel.
Melegítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot, az élesztőt és 50 g lisztet.
Meleg helyen hagyd 20 percet kelni.
Amíg a tészta kel, keverd jól össze a túrót a burgonyapürével, a tojással, a sóval és a borssal.
Add hozzá az élesztős masszához, tedd bele a maradék lisztet és gyúrd jól meg a tésztát.
Amikor a tészta sima és nyúlékony lett, fedd le egy ronggyal és hagyd kelni egy fél órát.
Gyúrd még egyszer meg a tésztát, és készíts apró buktákat belőle, kend meg tojással és hintsd meg köménymaggal.
Hagyd még 10 percet állni a tepsiben és süsd 20 percet 200 fokon a sütőben.
Nagyon finom salátával vagy túrókrémmel.
0 hozzászólás