Parmezános rudacskák hozzávalók:

170 g liszt
100 g vaj
80 g parmezán vagy pecorino
bors
csípőspaprika fűszer
2 tojássárgája
1 evőkanál mustár
1 felvert tojásfehérje

Parmezános rudacskák elkészítése:

Tedd egy tálba a lisztet, borsot, paprikát és a szobahőmérsékleten levő vajat. Keverd jól össze. Add hozzá a sajtot és mustárt, majd folytasd a keverést.

Dobd bele a tojássárgáját és keverd addig, amíg teljesen össze nem áll. Egy gömb forma lesz az eredmény (tedd be hűtőbe egy kis ideig).

Állítsd be a sütőt 220 fokra. Vedd ki a hűtőből a tésztát és nyújtsd ki 1 cm vastagságúra (nem kell lisztezni a felületet, mert nem ragad).

Vágd fel rudacskákra. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt és mehetnek rá a rudacskák. Kend be tojásfehérjével és tedd be a sütőbe.

Tehetsz köményt vagy különböző fűszernövényeket a masszába, vagy a rudacskák tetejére is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc