Nyelv rizzsel és borsóval hozzávalók:
750 g sertés nyelv
1/2 kg borsó
200 g főtt rizs
100 g vaj
2 tojás
só
1 evőkanál zsemlemorzsa
paradicsomszósz vagy tejfölös szósz
Nyelv rizzsel és borsóval elkészítése:
A megmosott nyelvet főzd meg sós vízben, húzd le róla a bőrt, hagyd kihűlni és vágd fel vékony csíkokra. A megmosott rizst főzd ugyanabban a vízben, amelyikben a nyelvet is főzted és főzd meg külön a borsót is.
Egy kivajazott és zsemlemorzsával beszórt forma széleire tedd a felszeletelt nyelvet, a közepébe felváltva tegyél egy réteg borsót, rá egy réteg rizset, amibe belekeverted a két tojást.
A felső réteg legyen rizs. Tedd a tetejére a megmaradt vajdarabokat. Fedd le és főzd vízfürdőben. Borítsd egy tányérra és tálald paradicsomos vagy tejfölös szósszal.
0 hozzászólás