Endívia tekercs hozzávalók:

10 endívia

10 szelet Prágai sonka

50 g reszelt schvaitzer (Emmenthali) sajt

Öntet

2 kanál vaj

2 kanál liszt

3 csésze tej

150 g reszelt schvaitzer (Emmenthali) sajt

só, bors

szerecsendió

natúr endívia

egy citrom leve

négy kanál olaj

egy kanál só

Endívia tekercs elkészítése:

Készítsd el a Mornay öntetet. Ez egy bechamel mártáshoz hasonló szósz, amibe ha készen van reszelt sajt is kerül: olvasztott vaj, liszt, tej, amíg tejfölsűrűségű lesz, 150 g reszelt sajt.

Az endíviákat tekerd egy szelet sonkába, a tekercseket pedig helyezd jénai tálba. Öntsd rá a Mornay öntetet, reszeld rá a maradék sajtot és forró sütőben süsd pirosra.

Az endíviát két lében kell áztatni, mint a babot: öntsd sótlan forrásban lévő vízbe és hagyd 10 percet főni. Jól szűrd le, majd ismét tedd forró vízbe, amibe előzőleg már belekerült a só, a citromlé és az olaj. Fedő alatt főzd 30 percet.

Ha kész, szűrd le és hagyd lecsorogni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc