Sonkás-sajtos-olivás kenyér hozzávalók:
250 g liszt
egy csomag élesztő vagy sütőpor (nem vanília)
3 tojás
100 ml olaj
100 g zöld vagy fekete oliva (felvágott, mag nélküli)
100 ml száraz fehér bor
200 g füstölt sonka vagy vesepecsenye
150 g sajt
1 evőkanál mustár
Sonkás-sajtos-olivás kenyér elkészítése:
Egy tálba összekeverjük az összes hozzávalót a fent leírt sorrendben.
Átöntjük a masszát egy kenyér formájú tepsibe, amelyet kikenünk vajjal és liszttel vagy belehelyezünk egy sütőpapírt.
Ezután lerbe tesszük és 170 fokon sütjük, vagy a gázsütő esetében közepes lángon.
Fél óra után kivesszük a sütőből és egy késsel hosszába felvágjuk, hogy megnőjjön és jobban megsüljön a tészta.
Körülbelül egy óra alatt van kész.
Hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás