Mozzarellás rizsfasírt hozzávalók:

125 g rizs
babérlevél
kardamom
hagyma
petrezselyemzöld
só, bors
zsemlemorzsa
gabonapehely (opcionális)
mozzarella
tojás

Mozzarellás rizsfasírt elkészítése:

Főzd meg a rizst egy babérlevéllel és egy szem kardamommal. Ne főzd sok vízben, csak annyit adj hozzá, hogy megdagadjanak a rizsszemek. Ízletesebb lesz így.

Miután kihűlt a rizs, adj hozzá egy fél felaprított hagymát és aprított petrezselyemzöldet (amennyit akarsz). Ízesítsd sóval, borssal és keverd össze egy kanállal, hogy ne törjön szét a rizs. Készítsd elő a tojásokat és egy tányér zsemlemorzsát (vagy gabonapelyhet), mint a rántotthúshoz.

Nedves kézzel formázz fasírtokat, téve a közepükbe egy kis mozzarellát is, szorítsd jól össze és forgasd meg kétszer a tojásban és zsemlemorzsában.

Helyezd őket a sütőbe, a forró grill alá, egy alufóliával kibélelt tepsibe (nem kell olaj).

Süsd mindkét oldalukon 3-3 percig (vagy attól függően, hogy mennyire szeretnéd megsütni), hogy megpiruljanak kicsit és megolvadjon a sajt.

Ha tovább tartod, kifolyik a sajt és már nem keltik ugyanazt a benyomást.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc