Zöldséges rizsfasírt hozzávalók:
rizs
sárgarépa
zöldborsó
friss petrezselyem
tojás
só
bors
olaj
Zöldséges rizsfasírt elkészítése:
A rizst sós vízben ropogósra főzzük. A főzés utolsó percében, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
Leöntjük a vizet, és hozzáadunk egy maroknyi zöldborsót. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha nem adunk hozzá tojást, akkor gömb alakú fasírtokat formálhatunk. Ha tojást is adunk hozzá, akkor lágyabb állagú lesz a massza, de így is tudunk fasírtot formálni belőle.
Ezután forró olajban megsütjük, majd törlőpapírra tesszük, és lecsöpögtetjük az olajat.
Önálló ételként vagy szósszal és zöldsalátával tálaljuk.
0 hozzászólás