Zöldséges rizsfasírt hozzávalók:

rizs

sárgarépa

zöldborsó

friss petrezselyem

tojás

bors

olaj

Zöldséges rizsfasírt elkészítése:

A rizst sós vízben ropogósra főzzük. A főzés utolsó percében, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.

Leöntjük a vizet, és hozzáadunk egy maroknyi zöldborsót. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha nem adunk hozzá tojást, akkor gömb alakú fasírtokat formálhatunk. Ha tojást is adunk hozzá, akkor lágyabb állagú lesz a massza, de így is tudunk fasírtot formálni belőle.

Ezután forró olajban megsütjük, majd törlőpapírra tesszük, és lecsöpögtetjük az olajat.

Önálló ételként vagy szósszal és zöldsalátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc