Mézes csirkeszárny falatkák hozzávalók:

2 kanál szója szósz

2 kanál citromlé

2 kanál méz

2 kanál paradicsomszósz

2 kanál reszelt gyömbér

1 kg csirke szárny

Mézes csirkeszárny falatkák elkészítése:

Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot.

Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt.

Amikor már eleget állt, keverj össze 2 kanál mézet, 2 kanál szójaszószt és adj hozzá 2 kanállal a pácból (ha jó szaftosan szereted, tehetsz bele többet is).

 

Én az alábbi módon készítettem: beletettem a szárnyakat a szószba, ügyesen lerövidítettem őket, majd a rostélyos edény rácsára tettem, lefedtem és 10 percig 175 fokon sütöttem.

Ezután levettem a fedőt és bekentem a szárnyakat a maradék szósszal. Hagytam még 10 percet, majd meguntam emelgetni a fedőt és ráöntöttem a maradék szószt. 5 perc után kivettem egy szárnyat, hogy megízleljem a munkám gyümölcsét.

A sütési idő: 10 perc utána kenés, 10 perc és újrakenés, 5 perc az elkészülésig. Tökéletes lett, se nem lett túl száraz, se nem maradt nyers. Gondolom ugyanez a recept működik más húsoknál is, sőt mikróban is elkészíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 55 perc