Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből hozzávalók:
1 zacskó ruccola saláta (bio)
30 dkg ecetes cékla (bio)
25 dkg feta (bio)
olivaolaj (extra szűz)
balzsamecet
tört bors (lehet vegyes is)
Sült fetasajt ruccola- és céklaágyon egészséges összetevőkből elkészítése:
A fetát 4 egyenlő részre osztjuk, felmelegített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 1-2 percig sütjük, sütés közben törjünk rá borsot.
Egy bő maréknyi ruccolát tegyük tálra.
Pár karika céklát lecsöpögtetve tegyük a salátára.
A sült fetát tegyük a céklára.
Díszítsük pár csepp olivaolajjal és balzsamecettel
Kecskesajt helyett lehet rá tenni parmezán forgácsot is.
Ecetes cékla helyett nyers céklakarikával is lehet készíteni, úgy még egészségesebb.
A balzsamecetet serpenyőben forralva besűríthetjük, kellemesebb, selymesebb ízű lesz, néhány csepp citromlével, vagy mézzel keverhető, többféle ízvariáció érhető el.
A sült feta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás