Almával töltött sertésborda hozzávalók:

750 g friss sertésborda

1/2 kg alma

csombor

só, bors

3-4 szem szegfűbors

1/2 pohár bor

1 kanál liszt

Almával töltött sertésborda elkészítése:

Válassz egy olyan bordát, ami hosszabb, mint szélesebb és vágd félbe úgy, hogy zacskót képezzen. Sózd, borsozd ízlés szerint, hintsd meg csomborral és áttört szegfűborssal.

Töltsd meg a bordát almával és rakd tepsibe 1 csésze vízzel. Fedd le a tepsit és süsd  fél órát lassú tűzön. Forgasd meg a bordát, önts rá még egy fél pohár forró vizet és hagyd még fél órát sülni.

Vedd le a tetejét és süsd pirosra a sütőben. Amikor a borda elkészült, az alatta keletkezett szószt keverd össze egy kanál liszttel és hígítsd fél pohár borral.

Főzd pár percet, majd amikor rotyogni kezd az edényben, szűrd le. A húst szedd tányérra és öntsd le a szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc