Almával töltött sertésborda hozzávalók:
750 g friss sertésborda
1/2 kg alma
csombor
só, bors
3-4 szem szegfűbors
1/2 pohár bor
1 kanál liszt
Almával töltött sertésborda elkészítése:
Válassz egy olyan bordát, ami hosszabb, mint szélesebb és vágd félbe úgy, hogy zacskót képezzen. Sózd, borsozd ízlés szerint, hintsd meg csomborral és áttört szegfűborssal.
Töltsd meg a bordát almával és rakd tepsibe 1 csésze vízzel. Fedd le a tepsit és süsd fél órát lassú tűzön. Forgasd meg a bordát, önts rá még egy fél pohár forró vizet és hagyd még fél órát sülni.
Vedd le a tetejét és süsd pirosra a sütőben. Amikor a borda elkészült, az alatta keletkezett szószt keverd össze egy kanál liszttel és hígítsd fél pohár borral.
Főzd pár percet, majd amikor rotyogni kezd az edényben, szűrd le. A húst szedd tányérra és öntsd le a szósszal.
0 hozzászólás