Cantuccini vagy cantucci hozzávalók:
28-30 darab
17,5 dkg liszt (bio, teljes kiőrlésű gabonából)
7 dkg cukor (bio nád, vagy sztívia)
csipet só (himalája)
1 kávéskanál sütőpor
2 tojás (bio, vagy szabadtartású)
3 dkg vaj (tisztított vaj – ghí)
20 dkg pucolt, egész mandula, vagy török mogyoró
Cantuccini vagy cantucci elkészítése:
A sütőt begyújtjuk 180 fokra (4-es fokozat) és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.
A lisztet, cukrot, sót, sütőport, mandulát összekeverjük.
A vajat felolvasztjuk és a száraz anyagokhoz adjuk.
A tojásokat a keverékhez adjuk és összegyúrjuk.
Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk.
180 fokon 20 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből és megvárjuk, míg kicsit kihűl.
A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 fokos szögben.
Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire.
180 fokon 10-15 percig arany színűre sütjük.
Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom-, vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket
Várjuk meg, amíg a kekszes szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni
A cantuccini receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás