Sült sertéstarja hozzávalók:
1 db sertéstarja (kb. 2 kg)
3-4 szem szegfűbors
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál pirospaprika
néhány szem koriander
só, kevés zsír
Sült sertéstarja elkészítése:
A sertéshúst (anélkül, hogy megmosnánk) megtörüljük egy nedves kendővel, megsózzuk, beledörzsöljük a fokhagymát és a többi fűszert. Egy tálba tesszük, és 3-4 órát állni hagyjuk. Megszórjuk pirospaprikával és kizsírozott tepsibe helyezzük.
Nagy lángon, 30 percre betesszük a sütőbe, aztán közepesre vesszük a lángot, hagyjuk még egy órát. Sütés közben megöntözzük azzal a zsírral, amit enged.
Felszeleteljük, egy tányérra tesszük a zsírt amiben sült átszűrjük és ráöntjük.
Sültburgonyával, salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is tálalhatjuk, vékony szeletekre vágva.
0 hozzászólás