Sertéshúsos gombamártás hozzávalók:
1/2 kg sertéshús
1/2 kg gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál zsír
só, bors
liszt
Sertéshúsos gombamártás elkészítése:
Vágd fel a húst kis kockákra, sózd meg, és hagyd pihenni 30 percet.
Időközben, tisztítsd meg a gombát, és vágd apró darabokra.
Forgasd meg a húst lisztben, pirítsd meg kissé forró zsírban, és add hozzá a felaprózott hagymát és a dúrvára vágott gombát.
Süsd 20 percen keresztül, alacsony lángon, majd keverj hozzá tejfölt, borsot, sót, szükség szerint.
Főzd még egy ideig, alacsony lángon, lefedett serpenyőben, míg a hús megpuhul.
Ha a szósz nem elegendő, önts hozzá még egy kis vizet.
0 hozzászólás