Hagyományos hurka hozzávalók:

400 g disznóhús

400 g vastag disznóbél

egy csésze rizs

egy tojás

2 hagyma

egy csésze ecet

2 sárgarépa

egy köteg zöld kapor

egy köteg zöldpetrezselyem

só, bors

Hagyományos hurka elkészítése:

A belet megtisztítjuk, jól megmossuk hideg vízzel, és egy ecetes-vizes edénybe áztatjuk, hogy ne legyen szaga.

A húst megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk és ledaráljuk.

A rizst kiválogatjuk, többször átmossuk és hagyjuk lecsorogni.

A zöldfűszereket apróra vágjuk.

Egy edényben összekeverjük a húst a tojással, a ledarált hagymával és a zöldfűszerek felével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A keveréket bélbe töltjük, a végeket megkötjük.

Hideg vízben feltesszük főni és mellé tesszük a negyedekbe vágott maradék hagymát, a megmaradt zöldfűszereket, a karikákra vágott répát és néhány szem borsot.

Körülbelül 45 percig főzzük, több helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek.

Melegen tálaljuk, a főző lébe pedig kenyeret áztatunk, és mellé tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc