Sütőtökös disznó borda hozzávalók:

4 csontos disznó bordaszelet

só, bors

400 g sütőtök

1 vastag póréhagyma

1 piros kaliforniai paprika

4 evőkanál olaj

1 kiskanál őrölt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 csokor metélőhagyma

1 evőkanál szójaszósz

egy késhegynyi chili

Sütőtökös disznó borda elkészítése:

Mosd meg a húst, hagyd kicsit puhulni, majd hintsd be sóval. Takarítsd meg és mosd meg a zöldségeket. Szeleteld fel a sütőtököt vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra.

A póréhagymát és a paprikát is vágd fel kb. 2 cm-es csíkokra.

A hússzeleteket szórd meg borssal és őrölt gyömbérrel és süsd mindkét oldalát 5-5 percet 2 kanál forró olajban, amíg szép piros lesz. Amikor a hús megsült, szedd ki az olajból és egy másik tálban fedő alatt hagyd meleg helyen állni.

Öntsd bele a maradék olajat a serpenyőbe és párold benne a zöldségeket és a sütőtököt magas tűzön kb. 3 percig. Keverd hozzá az áttört foghagymát, a felaprított metélőhagymát, a szójaszószt és a chilit és közepes tűzön süsd 5 percig.

Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal és tálald ezzel a húst.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc