Tojásos tatár bifsztek hozzávalók:
1/2 kg marhahús
1 tojássárgája
1 kanál apróra vágott hagyma
1 kanál aprított petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
1 kanál ketchup
egy késhegynyi bors
2 kanál saláta olaj
egy kiskanál ecet
só
Tojásos tatár bifsztek elkészítése:
Tisztítsd meg a húst, és háromszor daráld le a sóval és a borssal ( – de mehetnek bele a hagymák is.)
Ha nincs húsdarálód, mixergép is megteszi, sőt!
Keverd össze a tojássárgájával, a sóval, a borssal, az apróra vágott hagymával, az összenyomott fokhagymával, a petrezselyemmel és az ecettel.
Keverd 10-15 percet, fokozatosan adva hozzá az olajat.
Tehetsz hozzá erős pistát vagy csípős piros aranyat is. Ezek nem csak szép színt adnak majd a bifszteknek, de a csípőspárti barátok és rokonok kedvére is tehetünk.
(Az eredeti beef steak receptben a tojássárgája nincs összekeverve a hússal)
Hagyd összeérni az ízeket (ehhez kell legalább egy fél nap)
Ennél a receptnél nagyon ügyelj arra, honnan vásárolod a húst. Mivel nyersen fogyasztod majd el, ezért nem
Tálald citromszeletekkel vagy petreszelyemlevéllel a tetején!
0 hozzászólás