Tojásos tatár bifsztek hozzávalók:

1/2 kg marhahús

1 tojássárgája

1 kanál apróra vágott hagyma

1 kanál aprított petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 kanál mustár

1 kanál ketchup

egy késhegynyi bors

2 kanál saláta olaj

egy kiskanál ecet

Tojásos tatár bifsztek elkészítése:

Tisztítsd meg a húst, és háromszor daráld le a sóval és a borssal ( – de mehetnek bele a hagymák is.)

Ha nincs húsdarálód, mixergép is megteszi, sőt!

Keverd össze a tojássárgájával, a sóval, a borssal, az apróra vágott hagymával, az összenyomott fokhagymával, a petrezselyemmel és az ecettel.

Keverd 10-15 percet, fokozatosan adva hozzá az olajat.

Tehetsz hozzá erős pistát vagy csípős piros aranyat is. Ezek nem csak szép színt adnak majd a bifszteknek, de a csípőspárti barátok és rokonok kedvére is tehetünk.

(Az eredeti beef steak receptben a tojássárgája nincs összekeverve a hússal)

Hagyd összeérni az ízeket (ehhez kell legalább egy fél nap)

Ennél a receptnél nagyon ügyelj arra, honnan vásárolod a húst. Mivel nyersen fogyasztod majd el, ezért nem

 

Tálald citromszeletekkel vagy petreszelyemlevéllel a tetején!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc