Gesztenyés-rumos muffin hozzávalók:
2 pohár liszt
1 pohár tej
2 tojás
1/2 pohár olaj (kicsit kevesebb, mint 1/2, de több, mint 1/3 pohar)
1/2 pohár cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 tábla rumos csoki darabokra vágva
1 kis kanál rum esenc
1 csomag (250 g) gesztenyemassza
Gesztenyés-rumos muffin elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd beletesszük a rum esencet és a gesztenyét. Addig keverjük, mig egy összeálló masszát kapunk.
Aztán lassanként hozzáöntjük a tejet, utána az olajat.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd lassanként hozzáadjuk a másik keveréket és végül a rumos csokidarabokat .
A muffinokat formába öntjük, előmelegitett sütőbe tesszük és 190 fokon kb.25 percig sütjük.
A gesztenyés muffin melegen, hideg fagyival a legfinomabb.
0 hozzászólás