Cserkészkolbász párolt káposztával hozzávalók:
1 savanyú káposzta
150 ml olaj
őrölt bors
1 kiskanál sűrített paprika vagy paradicsom
cserkészkolbász vagy parasztkolbász
Cserkészkolbász párolt káposztával elkészítése:
A káposztát kettévágjuk, ha túlságosan savanyú, 15-20 percet meleg vízben tartjuk. Ezután hideg vízben lemossuk, óvatosan levelére bontjuk, hogy ne szakítsuk szét. A káposzta levét lecsöpögtetjük, gyúródeszkán egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
Zománcos edénybe olajt teszünk melegedni. Hozzáadjuk a káposztát, megsózzuk, és jól összekeverjük. Az edényt lefedjük, levesszük a lángot, és párolva megfőzzük. Az edényt alacsony lángon sütőbe is tehetjük.
Mikor a káposzta kezd megpuhulni, hozzáadjuk a sűrített paprikát vagy paradicsomlevet (ha a káposzta túl savanyú, csak annyi paradicsomlevet tegyünk hozzá, hogy színt adjon neki).
Puliszkával és zsiradékban vagy roston sült cserkészkolbásszal tálaljuk.
0 hozzászólás