Cserkészkolbász párolt káposztával hozzávalók:

1 savanyú káposzta

150 ml olaj

őrölt bors

1 kiskanál sűrített paprika vagy paradicsom

cserkészkolbász vagy parasztkolbász

Cserkészkolbász párolt káposztával elkészítése:

A káposztát kettévágjuk, ha túlságosan savanyú, 15-20 percet meleg vízben tartjuk. Ezután hideg vízben lemossuk, óvatosan levelére bontjuk, hogy ne szakítsuk szét. A káposzta levét lecsöpögtetjük, gyúródeszkán egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

Zománcos edénybe olajt teszünk melegedni. Hozzáadjuk a káposztát, megsózzuk, és jól összekeverjük. Az edényt lefedjük, levesszük a lángot, és párolva megfőzzük. Az edényt alacsony lángon sütőbe is tehetjük.

Mikor a káposzta kezd megpuhulni, hozzáadjuk a sűrített paprikát vagy paradicsomlevet (ha a káposzta túl savanyú, csak annyi paradicsomlevet tegyünk hozzá, hogy színt adjon neki).

Puliszkával és zsiradékban vagy roston sült cserkészkolbásszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc