Fasírt fehér szószban hozzávalók:

egy zsemle

50 g füstölt sonka

2 szál zöldpetrezselyem

2 szál bazsalikom

500 g darált hús

5 tojás

só, bors

2 evőkanál vaj

100 g sárgarépa

150 g káposzta

200 g sajt

500 ml tej

citromlé

darált szerecsendió

Fasírt fehér szószban elkészítése:

A vízbe áztatott és kicsavart kenyeret összekeverjük a zöldfűszerekkel, a hússal és a két tojással. Apró gombócokat formálunk a keverékből és kisütjük őket.

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és leforrázzuk sós vízzel. A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tejjel és 3 tojással.

A mártást feltesszük a tűzhelyre, és állandóan kavargatjuk. Nem hagyjuk főni. Hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, citromlével és a szerecsendióval fűszerezzük.

A fasírtot a mártással és burgonyapürével tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc