Francia burgonya hozzávalók:

2 kg nyers burgonya

100 g vaj

200 g reszelt Schweitzer sajt

1 gerezd fokhagyma

1/2 l tej

200 g tejföl

2 tojás (nem kötelező)

só, bors

szerecsendió

Francia burgonya elkészítése:

Mosd meg jól a burgonyát, majd hagyd megszáradni. Hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.

Keverd össze a tejet a tejföllel, melegítsd meg (nem kell főnie).

Egy tálban keverd össze a burgonyát a reszelt sajttal, a meleg tejfölös tejjel, a felvert tojással, sóval, borssal és egy kis reszelt szerecsendióval.

Egy jénai tálat dörzsölj be a fokhagymával, majd vajazd ki.

Öntsd a keveréket a jénaiba, majd szórd meg darabkákra vágott vajjal és reszelt sajttal.

Tedd előmelegített sütőbe, majd alacsony hőfokon süsd 40-50 percig.

Ha túl hamar kezd pirulni, fedd le alufóliával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc