Francia burgonya hozzávalók:
2 kg nyers burgonya
100 g vaj
200 g reszelt Schweitzer sajt
1 gerezd fokhagyma
1/2 l tej
200 g tejföl
2 tojás (nem kötelező)
só, bors
szerecsendió
Francia burgonya elkészítése:
Mosd meg jól a burgonyát, majd hagyd megszáradni. Hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.
Keverd össze a tejet a tejföllel, melegítsd meg (nem kell főnie).
Egy tálban keverd össze a burgonyát a reszelt sajttal, a meleg tejfölös tejjel, a felvert tojással, sóval, borssal és egy kis reszelt szerecsendióval.
Egy jénai tálat dörzsölj be a fokhagymával, majd vajazd ki.
Öntsd a keveréket a jénaiba, majd szórd meg darabkákra vágott vajjal és reszelt sajttal.
Tedd előmelegített sütőbe, majd alacsony hőfokon süsd 40-50 percig.
Ha túl hamar kezd pirulni, fedd le alufóliával.
0 hozzászólás