Parázson sült burgonya fokhagyma mártással hozzávalók:

4 nagy burgonya

olaj

1 gerezd fokhagyma

200 g tejföl

só, bors

Parázson sült burgonya fokhagyma mártással elkészítése:

Mosd meg jól a burgonyákat a csap alatt egy kefével, majd helyenként szúrkáld meg egy késsel.

Kenj be olajjal 4 négyzet alakú aluminium fóliát. Csomagolj be óvatosan egy-egy burgonyát a fóliákba és szorítsd jól össze, hogy ne nyíljon szét.

Süsd a burgonyákat 40 percig a forró parázs fölé helyezett rácson, gyakran forgatva egyik oldalukról a másikra.

Tisztítsd meg a fokhagymát, vágd apróra és add a tejfölhöz. Keverd jól össze, majd ízesítsd sóval, borssal. Tetszés szerint, tehetsz bele kevés vegetát is.

Miután megsültek, vedd le a burgonyákat a rácsról és távolítsd el az alufóliát.

Vájj lyukat a krumplik egyik végébe és öntsd bele a tejfölös mártást, vagy felszolgálhatod mellé is egy kis tálkában.

Tálalhatod köretként is sültek mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc