Medvehagymás burgonyakrémleves hozzávalók:
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 kiskanál vaj
2 db közepes krumpli
só
12-15 dkg medvehagyma
tálaláskor levesgyöngy, vagy kenyérkocka és citrom
Medvehagymás burgonyakrémleves elkészítése:
A vöröshagymát a vajon megpároljuk, majd megsózzuk, ha már pirul egy kicsit, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplikat.
A krumpli majdnem puhára pároljuk kevés víz segítségével, majd hozzátesszük a ledarált medvehagymát.
Megfonnyasztjuk és hűlni hagyjuk egy keveset, hogy össze tudjuk botmixerelni.
Hozzáadunk 0,5-0,75 dl vizet és összeforraljuk.
Tálaláskor egy kis citomlével ízesitjük. Levesgyöngy vagy kenyérkocka egyaránt használható levesbetétként.
0 hozzászólás