Fokhagymás-mustáros burgonya hozzávalók:

2 kg burgonya

6 fej nagyobb hagyma

fokhagymás, paprikás főtt szalonna

mustár

fokhagyma

Fokhagymás-mustáros burgonya elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy tenyérnyi szalonnát kockákra vágunk.

Miközben a burgonya fő, a szalonnát megsütjük, és hozzáadjuk a hagymát, majd tovább sütjük, amíg a hagyma megpuhul és elszíneződik.

A burgonyát, miután megfőtt, meghámozzuk és felszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A még tűzön lévő hagymához ízlés szerint mustárt adunk, egy keveset még sütjük, majd hozzáadjuk a burgonyát.

Megfűszerezzük, ízlés szerint zúzott vagy darált fokhagymát is adhatunk hozzá.

Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc