Bamse burgonya hozzávalók:

2 kg burgonya

400 g sajt

400 g sonka (lehet préselt sonka is)

300 g tejföl

50 g vaj

egy csokor kapor

só, bors

Bamse burgonya elkészítése:

Főzd meg a burgonyát sós vízben és amikor kihűlt, szeleteld karikákra. Vágd a sajtot nagyon vékony szeletekre a zöldséghámozóval.  A sonkát is vágd vékony szeletekre (mint a szeletelőgéppel). Készíts öntetet a tejfölből, sóból, borsból és az apróra vágott kaporból.

Kenj ki vajjal egy hőálló edényt és helyezd bele a burgonyaszeleteket. Öntsd rá az öntet több mint felét, add hozzá a felszeletelt sajt felét, hogy befedje az egész felületet. Ugyanígy helyezd el a sonkát is és tedd rá a megmaradt sajtot.

Helyezd az edényt az előmelegített sütőbe és hagyd közepes hőfokon, amíg képződik a tetején egy félig ropogós, aranysárga kéreg. Vedd ki a sütőből és azonnal szeleteld egy éles késsel.

Tálald melegen, a megmaradt öntettel a tetején. Tálalhatod meleg előételként vagy köretként egy könnyű főétel mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc