Bamse burgonya hozzávalók:
2 kg burgonya
400 g sajt
400 g sonka (lehet préselt sonka is)
300 g tejföl
50 g vaj
egy csokor kapor
só, bors
Bamse burgonya elkészítése:
Főzd meg a burgonyát sós vízben és amikor kihűlt, szeleteld karikákra. Vágd a sajtot nagyon vékony szeletekre a zöldséghámozóval. A sonkát is vágd vékony szeletekre (mint a szeletelőgéppel). Készíts öntetet a tejfölből, sóból, borsból és az apróra vágott kaporból.
Kenj ki vajjal egy hőálló edényt és helyezd bele a burgonyaszeleteket. Öntsd rá az öntet több mint felét, add hozzá a felszeletelt sajt felét, hogy befedje az egész felületet. Ugyanígy helyezd el a sonkát is és tedd rá a megmaradt sajtot.
Helyezd az edényt az előmelegített sütőbe és hagyd közepes hőfokon, amíg képződik a tetején egy félig ropogós, aranysárga kéreg. Vedd ki a sütőből és azonnal szeleteld egy éles késsel.
Tálald melegen, a megmaradt öntettel a tetején. Tálalhatod meleg előételként vagy köretként egy könnyű főétel mellé.
0 hozzászólás