Burgonya fűszernövényes bundában hozzávalók:

4 személy részére:

1 kg közepes burgonya

400 g durva só

400 g liszt

1 tojásfehérje

2 szál kakukkfű

2 szál zsálya

2 szál rozmaring

Burgonya fűszernövényes bundában elkészítése:

Zúzd apróra, vagy vágd apróra ollóval a fűszernövényeket.

Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, sót, fűszernövényeket és tojásfehérjét. Adj hozzá egy kis vizet, míg a tészta egybeáll.

Egy cseréptál vagy jénai alját borítsd be a tészta felével.

Hámozd meg a burgonyát, majd mosd meg őket egyesével.

Töröld meg őket külön-külön, és helyezd őket egymás mellé, a tésztás formába.

Locsold meg vízzel a tál széleit.

Fedd le a burgonyát a megmaradt tésztával, és ragaszd össze a tésztákat egymás között. Így a burgonya teljesen be lesz zárva.

Helyezd a tálat sütőbe 45 percig.

Abban a formában tálald, ahogy megsült. Vágd le a felső réteg tésztát, hogy kivedd a burgonyákat. Köretként szolgáld fel sült húsok mellé, vagy saláták mellé. Italként sört társíts mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc