Sült burgonya illatos zöldfűszeres salátával hozzávalók:

4 személyre:

1 kg burgonya (kisebbek)

egy evőkanál koriandermag

só, bors

4 evőkanál finom olaj

Saláta

néhány saláta levél

1/2 csokor bazsalikom

1/2 csokor petrezselyemzöld

néhány zsálya levél

2 szál menta

2 gerezd fokhagyma

egy vöröshagyma

6 evőkanál aromás ecet

3 evőkanál olaj

cukor

80 g friss sós sajt

Sült burgonya illatos zöldfűszeres salátával elkészítése:

Mosd meg a burgonyákat, csepegtesd jól le, majd kend be olajjal és forgasd meg egy só, bors és zúzott koriandermag keverékben.

Tedd serpenyőbe és süsd sütőben 45-50 percig. Tisztítsd meg és mosd meg a salátát, valamint moss meg minden zöldfűszert és rázd le jól róluk a vizet. Válogasd ki a leveleket (a nagyokat tépkedd el) és tisztítsd meg és vágd apróra a hagymát és fokhagymát.

Készíts pácot két evőkanál ecetből, olajból, sóból és borsból, öntsd a zöldfűszerekre, keverd jól össze és szórd a tetejére az összetört sós sajtot.

Locsold meg a burgonyákat a maradék ecettel és tálald a salátával. (Köretként is használható.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc