Megvehagymás töltött gomba hozzávalók:

5-6 levél medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors
petrezselyemzöld
1 evőkanál zsemlemorzsa
10-12 db gomba (csiperke)

Megvehagymás töltött gomba elkészítése:

A gombát megmossuk, levágjuk a szárát.

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a gombaszárakat is.

Mikor megpárolódott a gombaszár is, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott medvehagymát és a petrezselymet. Pár perc után pedig hozzáadjuk az 1 evőkanál zsemlemorzsát is.

A gombafejeket kivajazott hőálló tálba tesszük, kiskanállal megtöltjük őket.

A tojássárgáját elkeverjük a tejfölben és ráöntjük a gombákra.

Kb. 180 fokon 20 percig pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc