Csicseriborsó leves hozzávalók:

4 személyre:

25 dkg csicseriborsó

5 dkg kolbász (magas hústartalmú)

10 dkg gersli

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 db zöldségleveskocka (sómentes)

1 marék friss petrezselyem

3 db babérlevél

só (himalája)

bors

2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)

Csicseriborsó leves elkészítése:

Áztassuk be 1 éjszakára a csicseriborsót.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a fokhagymát vágjuk apróra, a kolbászt karikázzuk vékonyra.
A vöröshagymát pároljuk meg az olivaolajon (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és ízét).
Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, keverjük át.
Adjuk hozzá a csicseriborsót, a gerslit és a kolbászt, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje (a gersli is felszívja még).
Ízesítsük (leves kocka, babérlevél, csipet só, bors, petrezselyem).
Főzzük, amíg a gersli és a csicseriborsó megpuhul.

El lehet hagyni a gerslit, úgy is finom.
Ha testesebb ízt szeretnénk, kevés füstölt húst is lehet beletenni

A csicseriborsó leves receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc