Olcsó előétel kenyér hozzávalók:
6 tojás
200 ml víz
2 zacskó sütőpor
10 evőkanál olaj
10 púpos evőkanál liszt
1 kg párizsi
Olcsó előétel kenyér elkészítése:
A párizsit apró kockákra vágjuk.
Szétválasztjuk a tojás fehérjét a tojássárgájától és felverük a fehérjét.
Ráöntjük a vizet a sárgájára, összekeverjük és ráöntjük a fehérjére.
Hozzáadjuk a 2 adag sütőport, az olajat, végül pedig a lisztet.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a felvágott párizsit és lassan forgatva összekeverjük.
Előkészítünk két nagyobb kenyérformájú tepsit és sütőpapírt (vagy lehet más forma is). Beleöntjük a masszát.
A tepsiket behelyezzük a sütőbe. Egy apró titok: előnyös ha a sütőporos tésztákat először nagy tüzön sütjük, hogy megemelkedjen, s utána lehúzzuk kisebbre.
Addig hagyjuk sülni a tésztát míg bebarnul. Villával lehet tesztelni kész van-e.
0 hozzászólás