Előétel tekercs hozzávalók:
5 tojás
50 g sajt
só
birka túró
paprika
olaj
vékony kolbász
Előétel tekercs elkészítése:
A tojás fehérjéből verj kemény habot, add hozzá a kikavart tojássárgáját majd egy kevés apróra reszelt sajtot (kb. 50 g enyhén sósat).
Tedd az egészet tepsibe és süsd át. Amikor omletthez hasonló lesz, vedd ki, vágd csíkokra és tekerd fel még melegen. Amikor kihűlt, töltsd meg sózott, borsozott, paprikázott birkatúróval.
Ha a túró sós, nem kell külön sózni. Keverd krémesre a túrót, majd kend rá az omlettre.
A széleibe szúrd bele a vékony kolbászt vagy főtt virslit és szorosan tekerd fel.
Ezután vágj vékony szeleteket belőle.
Fogyaszd hidegen vagy melegen, ízlés szerint.
0 hozzászólás