Májkrémes mazsolás rétes hozzávalók:
20 dkg májkrém
egy csomag mirelit réteslap
2 körte
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
1 kiskanál almaecet
frissen őrölt bors
Májkrémes mazsolás rétes elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházukat és kockákra vágjuk. A vaj felét megolvasztjuk egy teflon serpenyőben, majd megpároljuk 5-7 perc alatt a körtekockákat.
Konyhai papírtörlővel eltávolítjuk a felesleges zsiradékot, majd a serpenyőt kiöblítjük az ecettel. Visszahelyezük a körtét, a mazsolát, és enyhén megborsozzuk, majd összemelegítjük.
Az előétel “csomagolásához” 18 db 10×15-ös téglalapot vágunk ki a réteslapból. A lapokon osszuk el egyenletesen a körtés-mazsolás egyveleget, majd mindegyikre tegyünk egy-egy kiskanálnyi májkrémet. A réteslapok mind a két végét összefogjuk, majd cérnával összecsomózzuk.
Egy tűzálló tálba helyezzük, majd olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket. Előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk.
Egy pohár pezsgő kíséretében akár hidegen, akár melegen tálalhatjuk.
0 hozzászólás