Májkrémes mazsolás rétes hozzávalók:

20 dkg májkrém

egy csomag mirelit réteslap

2 körte

5 dkg mazsola

5 dkg vaj

1 kiskanál almaecet

frissen őrölt bors

Májkrémes mazsolás rétes elkészítése:

A körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházukat és kockákra vágjuk. A vaj felét megolvasztjuk egy teflon serpenyőben, majd megpároljuk 5-7 perc alatt a körtekockákat.

Konyhai papírtörlővel eltávolítjuk a felesleges zsiradékot, majd a serpenyőt kiöblítjük az ecettel. Visszahelyezük a körtét, a mazsolát, és enyhén megborsozzuk, majd összemelegítjük.

Az előétel “csomagolásához” 18 db 10×15-ös téglalapot vágunk ki a réteslapból. A lapokon osszuk el egyenletesen a körtés-mazsolás egyveleget, majd mindegyikre tegyünk egy-egy kiskanálnyi májkrémet. A réteslapok mind a két végét összefogjuk, majd cérnával összecsomózzuk.

Egy tűzálló tálba helyezzük, majd olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejüket. Előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk.

Egy pohár pezsgő kíséretében akár hidegen, akár melegen tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc