Chicken flautas – csirkés tortilla hozzávalók:

2 db bőr és csont nélküli csirkemell

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olaj

90 g szétmorzsolt feta sajt

12 db kukorica tortilla

olaj a sütéshez

só, bors

Salsa

3 db hámozott mag nélküli paradicsom, apróra vágva

½ citromnak a leve

½ kötés koriander (vagy petrezselyem)

½ kisebb fej hagyma felaprítva

3 db friss zöld chili kimagozva, apróra vágva

Chicken flautas – csirkés tortilla elkészítése:

A csirkehúst megfőzzük, adhatunk hozzá egy kis ételízesítőt. Miután megfőtt, darabokra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajban megpörköljük, a feta sajtot egy villa segítségével szétmorzsoljuk.

A tortillákat (3-4 darabot 2 papírtörlő közé téve) 30-40 másodpercig a mikróban felmelegítjük.

Ezután megtöltjük a tortillákat, mindegyikbe arányosan teszünk egy kis csirkehúst, feta sajtot és hagymát, majd felgöngyölítjük őket, és középen fogvájóval összetűzzük.

Forró olajba téve 2-3 percig sütjük, mindkét oldalon.

Miután megsültek, jó ropogósak lesznek.

Tárolhatjuk műanyag zacskóban a hűtőszekrényben.

A salsát helyettesíthetjük tejföl-majonéz keverékkel, amelyet apróra vágott zöldhagymaszárral díszítünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc