Sajttal és baconszalonnával töltött előétel hozzávalók:

250 g liszt

50 g reszelt sajt

100 g apróra vágott baconszalonna (lehet füstölt tarja is)

250 ml tej

30-50 ml olaj

1 tojás

fél tasak instant élesztőpor

1 kiskanál só (vagy kevesebb, ha nagyon sós a sajt)

bors

1 tojás az étel felületének bekenéséhez

Sajttal és baconszalonnával töltött előétel elkészítése:

Előbb a szilárd hozzávalókat keverjük össze, aztán hozzáadjuk a folyékonyakat. Utoljára az élesztőport tesszük a keverékbe, nem kell keleszteni, mert instant.

A kalácssütő (vagy egyéb formát) tepsit kikenjük olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a masszát és forró sütőben megsütjük. Egy hosszú tűvel ellenőrizzük, átsült-e.

Mielőtt megsül, kivesszük a sütőből és bekenjük tojássárgájával, majd visszatesszük még 10 percre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc