Sajttal és baconszalonnával töltött előétel hozzávalók:
250 g liszt
50 g reszelt sajt
100 g apróra vágott baconszalonna (lehet füstölt tarja is)
250 ml tej
30-50 ml olaj
1 tojás
fél tasak instant élesztőpor
1 kiskanál só (vagy kevesebb, ha nagyon sós a sajt)
bors
1 tojás az étel felületének bekenéséhez
Sajttal és baconszalonnával töltött előétel elkészítése:
Előbb a szilárd hozzávalókat keverjük össze, aztán hozzáadjuk a folyékonyakat. Utoljára az élesztőport tesszük a keverékbe, nem kell keleszteni, mert instant.
A kalácssütő (vagy egyéb formát) tepsit kikenjük olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a masszát és forró sütőben megsütjük. Egy hosszú tűvel ellenőrizzük, átsült-e.
Mielőtt megsül, kivesszük a sütőből és bekenjük tojássárgájával, majd visszatesszük még 10 percre.
0 hozzászólás