Hússal töltött gomba hozzávalók:
100 g darált hús
4-5 csirkemáj
1 kisebb hagyma
1 nyers tojás
250 g gomba
1 evőkanál tejföl
apróra vágott zöldfűszerek
1 evőkanál vaj
só
őrölt bors
Hússal töltött gomba elkészítése:
Kiválasztjuk a fehér, nagyobb fejű gombákat, többször átmossuk, lecsorgatjuk őket és levesszük a száraikat.
A szárakat apróra vágjuk és összekeverjük a hússal, a tojással, az apróra vágott hagymával és zöldfűszerekkel és a vékony szeletekre vágott, főtt májjal.
A keveréket alacsony lángon megdinszteljük és megtöltjük vele a gombafejeket.
A megtöltött gombafejeket fél órára behelyezzük az előmelegített sütőbeegy kivajazott tepsibe.
Tányérra tesszük, vajban megpirított májdarabkákat helyezünk közé és melegen tálaljuk.
0 hozzászólás