Hússal töltött gomba hozzávalók:

100 g darált hús

4-5 csirkemáj

1 kisebb hagyma

1 nyers tojás

250 g gomba

1 evőkanál tejföl

apróra vágott zöldfűszerek

1 evőkanál vaj

őrölt bors

Hússal töltött gomba elkészítése:

Kiválasztjuk a fehér, nagyobb fejű gombákat, többször átmossuk, lecsorgatjuk őket és levesszük a száraikat.

A szárakat apróra vágjuk és összekeverjük a hússal, a tojással, az apróra vágott hagymával és zöldfűszerekkel és a vékony szeletekre vágott, főtt májjal.

A keveréket alacsony lángon megdinszteljük és megtöltjük vele a gombafejeket.

A megtöltött gombafejeket fél órára behelyezzük az előmelegített sütőbeegy kivajazott tepsibe.

Tányérra tesszük, vajban megpirított májdarabkákat helyezünk közé és melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc