Gombás zsömle hozzávalók:
6-8 zsömle
100 g gomba
őrölt fűszerek
1 nyers tojás
½ citrom
1 kanál tejföl
1 csésze tej
só, őrölt bors
egy kanál vaj
Gombás zsömle elkészítése:
Takarítsd meg a gombát, vágd le szárát, mosd meg bő vízben és aprítsd fel.
Vágd le a zsömlék tetejét, puhítsd meg őket tejben és vájd ki a belsejüket.
Amikor eleget álltak a tejben, csavard ki őket enyhén, majd tedd kivajazott tepsibe és töltsd meg őket a gombából, tojásból, tejfölből és citromléből készült töltelékkel.
Sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha nem elég kemény, keverd bele a zsömlék belsejét is.
A megtöltött zsömléket süsd fél órát a sütőben.
Szedd ki a sütőből, amikor pirosra sült és fogyasszátok melegen. Salátát is lehet mellé szolgalni.
0 hozzászólás