Mediterrán burgonya hozzávalók:

2 burgonya

1 szál zöldhagyma

egy ág cherry paradicsom

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 kanál olívaolaj

só és bors

Mediterrán burgonya elkészítése:

Takarítsd meg a burgonyát, kockázd fel és főzd meg enyhén sós vízben.

Amikor majdnem megfőtt, vedd le a tűzről és szűrd le.

Eközben hevítsd fel az olajat egy serpenyőben.

Tedd bele a burgonyát és amikor szép aranysárga színűre sül, keverd meg, hogy minden oldala megpirulhasson.

Tedd bele az enyhén tenyérrel vagy késsel megtört fokhagymát, amit, vegyél is ki, amint megsárgul.

Add hozzá a félbevágott paradicsomot és törd össze a serpenyőben egy fakanállal.

Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd jól össze.

Amikor a paradicsom megpuhult, tedd bele a felaprított zöldhagymát, hagyd még pár percet a tűzön és már fogyaszthatod is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc