Burgonya grillezett zöldségekkel hozzávalók:

1 db sárgarépa

175 g karfiol

175 g brokkoli

75 g zöldborsó

2 evőkanál olaj

2 ½ evőkanál liszt

150 ml zöldségleves

150 ml fehérbor

150 ml tej

175 g szegfűgomba

2 evőkanál aprított zsálya

900 g darabokra vágott főtt burgonya

2 evőkanál vaj

4 evőkanál joghurt

70 g parmezán sajt

bors

Burgonya grillezett zöldségekkel elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és négybe vágjuk. Minden zöldséget egy edénybe teszünk, 10 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről, és feltöltjük a zöldséglevessel, a fehérborral, valamint a tejjel.

Újra tűzre tesszük és hagyjuk a szószt megvastagodni. Ezután hozzáadjuk a főtt zöldséget, a gombát és a zsályát.

A burgonyából, a joghurtot, 2 evőkanál vajat és a parmezán sajtot hozzáadva pürét készítünk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd egy sütőformába tesszük, előbb a zöldséget, rá a burgonyát, majd az egészet megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Végül a sütőbe tesszük, és 190 fokon 20-30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc