Szalsza szószos, foghagymamártásos tepsis burgonya hozzávalók:
olaj
só, bors
édes pirospaprika
Szalszaszósz
paprika
zöldhagyma
petrezselyem
2 gerezd fokhagyma áttörve
2 kanál ecet
egy kiskanál só
egy kiskanál bors
egy kiskanál cukor
Fokhagymamártás
7 gerezd fokhagyma
½ kiskanál só
3-4 kanál joghurt
2 kanál majonéz
Szalsza szószos, foghagymamártásos tepsis burgonya elkészítése:
Tegyél fel főni 13 burgonyát héjában.
Attól kezdve, hogy forrni kezd még hagyd 15 percet főni.
Hámozd meg és szeleteld fel hosszában, mint a szalma krumplit, tedd bele egy tálba és adj hozzá 3-4 kanál olajat, majd keverd jól össze.
Keverj össze 8 kanál lisztet egy kiskanál sóval, borssal és 2 kiskanál paprikával, majd öntsd rá a burgonyára.
Tedd tepsibe és süsd 200 fokon 30 percet.
15 perc után szedd ki és fordítsd meg.
Szalszaszósz
Vágd ki a paradicsom csumáját, majd szeleteld fel a többi hozzávalóval.
Öntsd egy tálba és keverj hozzá 2 gerezd áttört fokhagymát, 2 kanál ecetet, egy kiskanál sót, borsot és cukrot.
Foghagymamártás
Törd át a 7 gerezd fokhagymát, majd keverd össze ½ kiskanál sóval, 3-4 kanál joghurttal, 2 kanál majonézzel és adj hozzá ízlés szerint ecetet. Ha túl sűrű, hígítsd vízzel.
Tálald sültekkel.
0 hozzászólás