Krumplibecsinált hozzávalók:
4-5 nagy burgonya
1 hagyma
1 kisebb répa
1 kisebb zöldpetrezselyem
2-3 kanál liszt
2 kanál vaj
½ pohár tej
só
Krumplibecsinált elkészítése:
Pucold meg a répát, a zöldpetrezselymek és a hagymát, azután mosd meg, vágd fel őket cérnametélt-szerűen és tedd oda főni egy liter vízbe.
Amint a zöldségek megfőttek, csavard ki és dobd el őket, majd tedd bele a burgonyát a zöldség levébe, önts bele tejet, sózd meg és tedd oda főni, amíg a krumpli kész nem lesz.
Eközben pirítsd a lisztet egy kevés vajban, amíg arany színű nem lesz, majd öntsd rá a burgonya levét és kavard egyenletesre (ne maradjon görcsös).
Azután add hozzá a burgonyát és hagyd még néhány percre a tűzön.
Lehet magyarosra készíteni kis pirospaprikával, húsok mellé így finomabb lessz.
0 hozzászólás