Burgonyás-rizses fasírt hozzávalók:

1 pohár rizs

6 burgonya

5 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

1 fej hagyma

20 dkg zsemlemorzsa

olaj

só, bors

Burgonyás-rizses fasírt elkészítése:

Megfőzzük a burgonyát (hajastól). Ha kihűlt, meghámozzuk és megreszeljük. Megfőzzük a rizst, majd leszűrjük róla a vizet.

Összekeverjük a burgonyát a rizzsel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, sót, borsot, egy kanál lisztet és jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy, pótolhatjuk liszttel.

Fasírtokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába hempergetünk, majd forró olajban pirosra sütünk.

Nedvszívó papírral bélelt tányérra szedjük ki őket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc