Burgonyás-rizses fasírt hozzávalók:
1 pohár rizs
6 burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 fej hagyma
20 dkg zsemlemorzsa
olaj
só, bors
Burgonyás-rizses fasírt elkészítése:
Megfőzzük a burgonyát (hajastól). Ha kihűlt, meghámozzuk és megreszeljük. Megfőzzük a rizst, majd leszűrjük róla a vizet.
Összekeverjük a burgonyát a rizzsel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, sót, borsot, egy kanál lisztet és jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy, pótolhatjuk liszttel.
Fasírtokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába hempergetünk, majd forró olajban pirosra sütünk.
Nedvszívó papírral bélelt tányérra szedjük ki őket.
0 hozzászólás