Húsvéti desszert fészkek hozzávalók:
Lap:
4 tojás
220 g cukor
200 g liszt
50 g kakaó
1 púpozott teáskanál sütőpor
Massza:
200 g mogyoróvaj
100 g őrölt mandula
2 evőkanál diólikőr
125 g csokoládé vagy cukor gyöngy
250 ml tejszín
1 tasak tejszín keményítő
50 g őrölt pisztácia
Húsvéti desszert fészkek elkészítése:
Válaszd szét a tojásokat. Verd fel a tojásfehérjéket 4 evőkanál hideg vízzel és 200 g cukorral. Keverd hozzá a tojássárgájákat. Szórd bele a lisztet, kakaót és sütőport.
Öntsd a keveréket agy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd kb. 15 percig 200 fokon. Borítsd ki és távolítsd el a papírt. Vágj 14 darab 8 cm átmérőjű karikát.
A trüffel tojásokhoz gyúrd jól össze a mogyoróvajat a mandulával és keverd hozzá a likőrt. Formázz tojásokat nedves kézzel, forgasd meg a csokoládé vagy cukor gyöngyökben. Tedd hűtőbe, hogy megkeményedjenek.
Verd fel jól a tejszínt a keményítővel és 20 g cukorral, majd készíts belőle kis fészkeket a tésztalapokra. Szórd meg pisztáciával és helyezd a trüffel tojásokat a fészkekbe.
A húsvéti fészek desszert receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás