Tojáslikőrös torta hozzávalók:

Lap:

4 tojás

120 g cukor

100 g liszt

100 g darált mogyoró

2 teáskanál sütőpor

Krém:

10 g zselatin

200 ml tojáslikőr

200 g tehéntúró

75 g cukor

600 ml tejszín

Díszítés:

300 ml tejszín

50 g Amaretti

150 ml tojáslikőr

Tojáslikőrös torta elkészítése:

Lap:

Daráld meg a mogyorót. Forrósítsd fel a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat a cukorral és 4 evőkanál vízzel. Keverd össze a lisztet a darált mogyoróval és a sütőporral, majd óvatosan keverd a tojáshoz. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tortaformába és süsd kb. 35 percig. Hagyd kicsit hűlni, majd vágd hosszában kettőbe.

Krém:

Puhítsd meg a zselatint. Keverd össze a tojáslikőrt a tehéntúróval és cukorral. Olvaszd fel a zselatint és keverd össze 4 evőkanál krémmel, majd keverd a többi krémhez. Tedd hűtőbe. Amikor a krém kezd megkeményedni, verd fel a tejszínt és keverd hozzá.

Összeállítás:

Töltsd meg krémmel a lapokat és kend a maradékot a tetejére. Tedd a tortát 3 órára a hűtőbe. Verd fel a tejszínt és kend be a torta szélének a felét. Törd össze a mandulás kekszet és szórd be a torta szélét. Helyezd körbe a tortán a maradék tejszínhabot és egy kanál segítségével óvatosan töltsd meg tojáslikőrrel a torta közepét.

Díszítsd mogyoróval.

A tojáslikőrös torta receptet sava laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc