Tepsis burgonya paprikával és hagymával hozzávalók:
8-10 burgonya
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 húsos paprika
50 g zöld olajbogyó
kevés olaj
só, bors, zöldfűszer
juhsajt szórni a tetejére
Tepsis burgonya paprikával és hagymával elkészítése:
Tedd a felszeletelt burgonyákat néhány evőkanál forró olajba, majd add hozzá a nagyobb darabokra aprított hagymát és a kockákra vágott paprikát.
Add a zúzott vagy szeletekre vágott fokhagymát is a burgonyához. Tedd sülni a sütőbe közepes hőfokra, időnként megkavargatva.
A vége felé add hozzá a felszeletelt olajbogyókat is.
Végül sózd, borsozd és szórd meg a felaprított zöldfűszerrel.
Ha magában tálalod, morzsolhatsz juhsajtot a tetejére.
Tálalhatod sajt nélkül, sütőben sült combokkal, esetleg párolt brokkolival.
0 hozzászólás