Fokhagymás-vajas-csomboros mezei gomba tepsiben hozzávalók:

1 marék friss csomborlevél

1 késhegynyi szárított fűszerpaprika

2 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

6 nagy kanál extraszűz olívaolaj

6-8 mezei gomba

1 kocka vaj

só, frissen őrölt bors

Fokhagymás-vajas-csomboros mezei gomba tepsiben elkészítése:

A sütőt 220 fokra melegítsük elő (7 fokozat).

Mozsárban aprózzuk fel a csomborot, fűszerpaprikát, és egy kevés fokhagymát. Csavarjuk hozzá a cirom levét, és töltsük bele az olívaolajat.

Ebbe a keverékbe forgassuk bele a gombát (kézzel, vagy  kenjük be őket ecsettel). Gondoskodjunk róla, hogy az összes fűszeres olaj elfogyjon.

Egy tepsibe vagy más sütőedénybe helyezzük el e gombákat a kalapjukkal lefelé, majd egy késsel metsszük be 2-3 vágással mindegyik gombafejet. Mindegyik bemetszésbe tegyünk egy-egy fokhagymaszeletet.

A vajból vágjunk apró darabokat és tegyük a gombafejek közé, fűszerezzük a gombákat, majd 15-25 percre tegyük őket a sütőbe (a sütési idő a gombák méretétől függ), amíg a fejek megpuhulnak, megpirulnak és zamatosak lesznek.

Ellenőrzésképpen, hogy megsült-e, kóstoljunk meg egyet.

Rostélyon sült hússal, sült krumplival nagyszerű étel, vagy feldarabolva meleg salátákhoz, ravioliba tölteléknek, vagy kiváló kiegészítő tésztákhoz szeletelve, tejfölösen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc