Sonkával és ementáli sajttal töltött gombafejek hozzávalók:
500 g gomba
3-4 kanál fehér szósz
100 g sonka
100 g ementáli sajt
50 g vaj
egy kanál zsemlemorzsa
só, bors
Sonkával és ementáli sajttal töltött gombafejek elkészítése:
Szedd le a gombák szárait, takarítsd meg és mosd meg jól őket. Aprítsd fel a hagymát és párold meg egy kevés olajon. Add hozzá az apróra vágott gombaszárakat és párold azt is meg a hagymával. Sózd, borsozd ízlés szerint. Amikor a gomba megpárolódott, hagyd fedő nélkül állni.
Mosd meg, és hagyd megszáradni a gombafejeket, tedd olajozott tepsibe és töltsd meg sonkával és ementáli sajttal. Szórd meg zsemlemorzsával, locsold le vajjal és süsd meg.
Eldöntheted hogy a gombaszárakat is felhasználod tölteléknek vagy a fejek mellé tálalod esetleg külön ételként fogyasztod.
A gombafejek mellé tálald a fehér szószt is.
0 hozzászólás