Fűszeres gomba tejfölös mártással hozzávalók:
1 hagyma
fűszerek (kakukkfű, só, bors, kevés ételízesítő)
fokhagyma
tejföl
kapor
liszt
2 tojás
Fűszeres gomba tejfölös mártással elkészítése:
Aprózd fel a hagymát, pirítsd meg, add hozzá a felvágott gombát, majd fűszerezd meg ételízesítővel, sóval, borssal és kakukkfűvel.
Önts rá egy kisebb csésze vizet, majd ha lefőtt, vedd le az ételt a lángról. Külön verj fel 2 tojást 1 evőkanál liszttel. Helyezd a gombákat alacsony lángra, és állandó kevergetés mellett, add hozzá a tojást.
További 1 percig kevergesd. Újból vedd le a lángról, és adj hozzá 2 evőkanál tejfölt. Készíts fokhagymaszószt, keverd bele a gombába, majd a végén szórd meg kaporral.
0 hozzászólás