Sűrített gomba hozzávalók:

½ kg gomba

50 g vaj

1 kiskanál kapor vagy petrezselyemzöld

citromlé

1 kiskanál sós ételízesítő

egy késhegynyi bors

Sűrített gomba elkészítése:

A jól megmosott és nagyobb szeletekre vágott gombát lassú tűzön vajba pároljuk, míg meg nem puhul és a leve el nem főtt, hogyha pedig nem puhul vizet adunk hozzá.

Amikor kész van, fűszerezzük sóval, borssal, kaporral vagy petrezselyemmel, jól összekeverjük, hogy járja át az aroma, majd levesszük a tűzről és citromlével savanyítjuk.

Melegen vagy hidegen tálaljuk főételként vagy tésztával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc